Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с чистачки

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с чистачки

Здравейте, от много време имам проблем с чистачките и вече ми се ще да ги оправя преди да съм изкъртил още едно лостче.
    При пускане на интервали доста често не спират а се въртят постоянно. Това го прави и ако го бутна нагоре за единично размахване...някой път спират някой път спират след 1 2 минути и застават не долу, а където им падне ... посредата най-горе общи взето където завърнат Друго което забелязах е, че йато спрът така на никъде и да дърпам лостчето да пръскам течност на прозореца не работи и пръскалката. След около минута като бутна лостчето си тръгват пак и се прибират долу...пръскалката си работи пак и те така.
    От какво ще да е проблема?

На първо време почисти буксата на моторчето. Ако не се оправи ще трябва да разглобиш редукторчето и да почистиш/оправиш механичния контакт, който трябва да е в отворено положение, когато чистачките са в изходно положение.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Това с буксата ми звучи прекалено лесно за да е от нея...не вярвам да имам такъв късмет
      Какво е това редукторче? И какво да му правя?
      Ааа това да не са ония писти медните?

Comment

Като свалиш моторчето ще видиш, че има редуктор. Обикновено е червячна предавка. Та на диска има едни писти и контактни пластини. След време омекват и не правят контакт. Но първо си виж буксата, както ти казва Екото!
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Имах същия проблем преди време. С чистене на пистите не се оправи. При мен проблема беше в електрониката на механизма или по-точно в релетата и защото постоянно цъкаха. Смених механизма с моторчето и се оправи.
          Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
          Opel Astra J
          ex:
          Alfa Romeo 164 2.5TD
          Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
          Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Намерих механизъм и моторче но е от кола със сензор за дъжд. Това проблем ли и мога ли да го ползвам или трябва да търся такъв от кола без сензор за дъжд.
            Иии евентуално какво е нужно за да подкарам този сензор за дъжд на моята. Да кажем че има донор.

Comment

Първоначално публикувано от mitkomeg Покажи съобщение
              Намерих механизъм и моторче но е от кола със сензор за дъжд. Това проблем ли и мога ли да го ползвам или трябва да търся такъв от кола без сензор за дъжд.
              Иии евентуално какво е нужно за да подкарам този сензор за дъжд на моята. Да кажем че има донор.
              Доколкото знам, няма разлика в механизмите с или без сензор за дъжд. Сензорът за дъжд е просто допълнение към един и същ механизъм.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Ако искаш да задейства сензора трябва да вземеш предно стъкло от донора Това е в случай че нямаш датчик на предното стъкло а имаш окабеляване
                ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

Пффд баси офертата...да сменям прозореца чак мисля, че ще я пропусна тая екстра.

Comment

Сензорът е адаптивен. Т.е - самокалибрира се спрямо началните условия и след това отчита промените. Поради това, ако той е разлепен от донора и залепен на приемника грамотно, би могъл и да заработи коректно.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

А всички ли имат окабеляване в тавана за тази екстра?

Comment

Провери като махнеш плафона, и след това леко провиснеш кората на тавана. Моята няма сензор за дъжд, но има окабеляване.
                        Alfa Romeo 166 2.4jtd

Comment

И на мен чистачките ми го направиха това, което се е случило с колегата, но не разбрах къде е решението на проблема?
                          Alfa Romeo 166 2.0 16v T.S

Comment

Първоначално публикувано от KARTaL Покажи съобщение
                            И на мен чистачките ми го направиха това, което се е случило с колегата, но не разбрах къде е решението на проблема?
                            Лично аз си реших проблема със смяна на целия механизъм с моторчето. Май имало някакви реленца които цъкали когато си поискат.

Comment

Колеги, къде се намира моторчето и буксата за да почистя, че днес сутринта ми скъса нервите?

Comment

Working...
                              X